Älska UÅ

Sommaren 2016 öppnade vi butiken permanent på Skolgatan 57. Nämnda lokal ligger likaledes vägg i vägg (om man nu kan säga så, då det faktiskt inte är någon vägg mellan oss) med Umeå Tourist Centre, det som i folkmun helt enkelt kallas Turistbyrån. 

Sedan dess har vi fått flera frågor om Umeåsouvenirer, både från turister men också från Umebor som ska resa iväg och vill ta med sig någon liten present. Jag hade egentligen tänkt att de skulle vara färdiga för ett år sedan, men jag lyckades inte komma på hur de skulle se ut! Jag tänkte först på något med björktema (eftersom vi är björkarnas stad), men det kändes så o-originellt. 

Istället försökte jag tänka på vad Umeå är för oss som bor här och då kom jag plötsligt på det! För mig är Umeå staden som befolkas av massor av smarta, godhjärtade människor. Det solidariska, kreativa, godhjärtade Umeå. Låt mig belägga detta med följande tre exempel:

1. När min bil för några år sedan stannade i en rondell på Teg. Den liksom bara stannade utan att jag förstod varför. Jag halade upp mobilen och tänkte ringa efter hjälp - slut batteri! Jag öppnade dörren och tänkte försöka putta bort den till Icas parkering som låg i närheten, men kunde inte röra den ur fläcken. Panik alltså. Så ljusnade det i horisonten och en för mig obekant familj stannade och erbjöd sig att bogsera mig till Röbäck där jag för tillfället huserade. Jag ville erbjuda mig att betala för mig, men de lät sig nöja med varsin kram. Vilka gullisar!

2. Att det sitter sådana här dekaler lite överallt i stan:

umeåtaringenskit.jpg

3. Personalen på MVC, förlossningen och BB. Nu är det drygt fem veckor sedan min och Loves dotter föddes. Jag tyckte att det tog en halv evighet innan hon verkligen låg på min mage och jag minns att jag tänkte att det här var, milt sagt, en pärs. När vi sedan fått vår lilla fikabricka, kommit upp på BB och där vilat några timmar så såg jag allt som i ett romantiskt skimmer. Det har jag personalen där att tacka för. När jag kommit på vad, så ska jag göra något fint för att hylla och tacka dem.

Jag kan fortsätta med en massa fler saker, kanske ni också vill fylla på? Gör det! Skriv en kommentar här nedan eller skicka ett mail till kontakt@eljestshop.com. Eller vet ni vad, det här kom jag på nu! Lägg upp er story på Instagram och skriv #älskauå så samlar vi dem digitalt. 

Nåvä, dessa tankar kring staden ledde mig vidare till att rita det här motivet.

Det är helt enkelt silhuetten av Västerbotten med ett hjärta som symboliserar staden Umeå. Ni kan se hela Umeåserien i vår webshop här.

Älska UÅ! :-)