Om att leka på jobbet

Förra veckan var den andra veckan där jag försöker hitta rätt i min nya arbetssituation efter att Miriam börjat jobba hos oss.

Jag hade planerat in ett par dagars “leka på jobbet” vilket är något av det bästa jag vet. Det är tid då jag få skapa helt fritt och jobba på att göra verklighet av några av mina idéer. På listan står en duk, servetter och ett nytt mönster som jag tänker trycka på tyg och sy t ex kuddar, löpare och väskor av.

Men samma morgon som jag skulle sätta mig och börja leka/jobba, så orkade jag bara inte ens sitta upp! Jag blev tvungen att bädda ner mig och där låg jag i typ två dygn och sov, hade frossa och svettades om vartannat. Så typsikt! Kanske inte helt oväntat då resten av familjen också dragits med feber i intervaller de senaste dagarna, men inte desto mindre osis.

I helgen var vi hela familjen i CKO och jag var tillräckligt pigg för att orka gå ut och leka med Estrid på stranden. Vi utforskade bäcken som rinner ut i havet och när vi stod uppe på spången som går över den, råkade spaden som hon höll i plötsligt ramla ner i vattnet. Vi gick för att hämta hjälp att fiska upp den och morfar kom till undsättning. Just som vi skulle gå från gården sa jag -Vi kanske skulle ha haft något verktyg att fiska upp den med? också tittade jag under en tall och där låg Den Perfekta Pinnen!

Estrid lånade den och sa -Fågel! Och hon hade såklart alldeles rätt, det var ju en Storspov!

fagelpinne.jpg

Med hjälp av det här makalösa Fågelpinnen fiskade vi lekande lätt upp den lilla spaden och kastade oss in i nästa gastkramande äventyr. Vi mötte tre barn som höll på att bygga en fördämning över nämnda bäck, något jag själv bär i tacksam hågkomst från min barndoms dagar. Där stod vi och mest kollade på tills det blev dags att äta. Då gick vi in och tittade på rådjuren som har börjat komma förbi nästan varje morgon och kväll numera.

radjur.jpg

Och då tänkte jag det här är ju perfekt inspiration att ha i åtanke när jag ska leka på jobbet nästa vecka och rita tygmönster, designa en duk och för all del även bokföra och göra budgetuppföljning.