Vi bygger om skutan

Ni som besökt Eljest vet ju att vi har varit granne med Umeå Tourist Center, något som jag har varit väldigt glad över! VI får fler och fler turister till Umeå, men i och med digitaliseringen söker fler och fler information och inspiration via nätet och färre människor besökte den fysiska informationen. Av den anledningen så beslutades det i vintras att man skulle fokusera på den digitala närvaron och åtminstone tillfälligt stänga Turistinformationen. Men det är inte omöjligt att man hittar mer effektiva lösningar i framtiden, t ex pop up information under högsäsonger.

För vår del innebar det att vi förlorade vår granne, vilket känns tråkigt. Jag har tyckt om att vara en del av något större och att man kunnat mingla mellan Gamla Bibliotekscaféet, turistinformationen och min butik med lokal design och hantverk. Nu kommer vi få en annan granne, vilken vet jag ännu inte exakt, men den öppna planlösningen kommer inte längre fungera. Därför har några flinka snickare satt upp en vägg och jag tillstå att det blir riktigt snyggt!

Det här är en sjukt fult gjord photoshopskiss som jag gjorde inför att att vi skulle bestämma hur väggen skulle se ut. Jag valde att panelen skulle gå från golv till tak och vara målad i samma svara färg som väggen intill. Panelbrädorna sitter förresten i ett oregelbundet mönster där vi blandat olika dimensioner för att det ska bli lite mer levande och inte så stiff och hårt. En idé som jag tog fasta på efter att vi återbrukat lite spillvirke efter min mammas och pappas husbygge när vi gjorde en fondvägg när Eljest var en pop up butik.

Det här är en sjukt fult gjord photoshopskiss som jag gjorde inför att att vi skulle bestämma hur väggen skulle se ut. Jag valde att panelen skulle gå från golv till tak och vara målad i samma svara färg som väggen intill. Panelbrädorna sitter förresten i ett oregelbundet mönster där vi blandat olika dimensioner för att det ska bli lite mer levande och inte så stiff och hårt. En idé som jag tog fasta på efter att vi återbrukat lite spillvirke efter min mammas och pappas husbygge när vi gjorde en fondvägg när Eljest var en pop up butik.

I samband med det så passar vi på att möblera om och ändra inredningen ombord på vår lilla skuta. Det är något väldigt tillfredsställande att känna att även om det är myrsteg så tar vi oss allt närmare den vision jag har av hur butiken ska se ut, kännas och upplevas.

_MG_6857.jpg
Här har jag photoshopat in små björkar framför vår entré också tänker jag att jag ska ställa ut en liten bänk gjord av brädor balanserande på två stubbar med ett renskinn på. Men är det någon med tips på vad jag skulle kunna ha istället för photoshopade björkar (för de är så svåra att hitta IRL!) så tipsa gärna!

Här har jag photoshopat in små björkar framför vår entré också tänker jag att jag ska ställa ut en liten bänk gjord av brädor balanserande på två stubbar med ett renskinn på. Men är det någon med tips på vad jag skulle kunna ha istället för photoshopade björkar (för de är så svåra att hitta IRL!) så tipsa gärna!

Förutom den påtagligt visuella omkonstruktionen så sker en annan rokad. Jag har anställt en till till besättningsman, Miriam, som tillsammans med mina gulliga föräldrar kommer bemanna butiken. Själv tänker jag arbeta mer med vår webshop, ägna mig åt att sy nya plagg inför hösten också hoppas jag att äntligen få en start på det lokala textiltillverkningsföretaget som jag försökt få till stånd i typ två år.

Också har jag ett nytt uppdrag i höst! Umeå Fashion Week kommer byta namn till Umeå Fashion & Design för att kunna bredda innehållet under eventet med allt från exklusiv design till progressivt hantverk. Man kommer att jobba med tre mötesplatser; Mode & Skönhet, Design och Hantverk. Och gissa vem som ska få kurera hantverkshuben? JAG!

Jag är så himla glad och peppad över det här. Alltihop; att det blir fint i butiken, att jag anställt Miriam så att jag kan få fortsätta att utveckla alla idéer som jag brinner för, att jag ska få jobba med Umeå Fashion & Design. Jag har förresten redan satt en rubrik på vad det eventet ska handla om. DO WHAT YOU CAN’T!

Kommer bli så fett.